desprenoi webizmus - webdesign & hostingservicii webizmus - webdesign & hostingreferinte webizmus - webdesign & hostingcontact webizmus - webdesign & hosting

magyar

Stiri

Nu este SF: Inteligenta Artificiala ar putea lua decizii in locul judecatorilor

Webizmus: Nu este SF: Inteligenta Artificiala ar putea lua decizii in locul judecatorilorDezvoltarea intelegentei artificiale ar putea avea un impact deosebit asupra vietii umane si s-ar putea implica si in justitie. O companie germana lucreaza la un software care ar putea duce la automatizarea procesului decizional in justitie.

Verdictul in cazuri importante nu depinde foarte mult de toanele judecatorului, dar deciziile minore, de acordare de ajutoare sociale sau de eliberare conditionata sunt influentate puternic de factorul uman. Utilizarea unei inteligente artificiale ar putea elimina lipsa de logica, intalnita uneori in procesul decizional.

Primul proiect de acest tip este dezvoltat de Institutul Fraunhofer din Munchen in colaborare cu compania Init, iar prima sa modalitate de folosirea vizeaza acordarea de ajutoare financiare pentru parinti.

Sisteme similare sunt deja active in marile corporatii, care folosesc prelucrarea datelor de catre o inteligenta artificiala pentru a determina avantajele unei fuziuni sau originalitatea unui patent.
Cum functioneaza inteligenta artificiala in justitie

Denumita Elterngeld ("banii parintilor"), inteligenta artificiala poate analiza logic cererile de ajutor social, comparandu-le cu textul legii. Intr-o prima faza, procesul se va desfasura sub supravegherea atenta a angajatilor administrativi care iau in mod obisnuit aceste decizii.

Cel mai mare obstacol este insa textul legii, care are nevoie sa fie "tradus" intr-un cod logic pentru a ajuta inteligenta artificiala sa ia decizii cat mai usor.

Avantajele justitiei prin inteligenta artificiala

Odata ce baza de date va fi finalizata, inteligenta artificiala ar putea fi pregatita pentru a decide care parinti primesc ajutoare de la stat pe criterii legale si complet logice.

Cel mai important avantaj este eliminarea subiectivitatii umane din acest proces, lucru care ar putea fi un beneficiu pentru orice decizie viitoare din sistemul judiciar.

Daca proiectul se dovedeste un succes, eficienta lui ar putea avea si un alt rezultat. Legile ar putea fi rescrise intr-un limbaj cat mai logic pentru a usura prelucrarea lor de catre inteligenta artificiala. Acest lucru s-ar putea reflecta si intr-o intelegere mai buna a legii de catre cetateni, situatie benefica pentru intreaga societate.

sursa: hit.ro
Stiri
Atacurile phishing vizeaza conturile Google, avertizeaza Bitdefender
Hackerii fura parole ale conturilor Google folosindu-se de un nou atac phishing, care este greu de i...
Facebook introduce reclamele video cu autoplay in feed-uri
Schimbarile pe care le face de ceva vreme Facebook lasa din ce in ce mai mult in urma continutul ori...
Nu este SF: Inteligenta Artificiala ar putea lua decizii in locul judecatorilor
Dezvoltarea intelegentei artificiale ar putea avea un impact deosebit asupra vietii umane si s-ar pu...